Citroen Fudge met Koekkruimels en Cranberries


Citroen fudge met koekkruimels en cranberries.
Citroen fudge met koekkruimels en cranberries.

INGREDIËNTEN

 

30 gram boter

340 gram witte chocolade

80 ml gecondenseerde melk

80 ml marshmallow fluff

3 el lemon curd

2 el citroenrasp

8 citroenkoekjes, verkruimeld

Gedroogde cranberries


BEREIDING

Bekleed een bakvorm van ongeveer 20x20 cm met bakpapier.

 

Doe de witte chocolade, gecondenseerde melk en de boter in een hitte bestendige kom, verwarm 30 seconden in de magnetron. Vervolgens mengen en weer 30 seconden verwarmen. Blijf dit herhalen tot de chocolade gesmolten is en goed vermengt is met de boter en de gecondenseerde melk.

 

Meng de marshmallow fluff, de lemon curd en de citroenrasp door het mengsel. Als alles goed gemengd is de helft van de fudge in de vorm gieten, de koek kruimels erover verdelen en lichtjes aandrukken. Dan bedekken met de tweede helft van de fudge, gladstrijken en er gedroogde cranberries overheen strooien. De cranberries lichtjes in de fudge drukken.

 

Laat de fudge minimaal twee uur opstijven in de koelkast, daarna in blokjes snijden. De fudge is luchtdicht afgesloten zeker twee weken houdbaar in de koelkast.


Reactie schrijven

Commentaren: 0