Instant Pot Basis Kippenbouillon


Instant Pot Basis kippenbouillon.
Instant Pot Basis kippenbouillon.

INGREDIËNTEN

 

1 kip in stukken + extra botten

3 cm verse kurkuma

1 ui

2 teentjes knoflook

1 winterwortel

1 prei

2 stengels bleekselderij

15 peperkorrels

2 stukjes foelie

2 laurierblaadjes

1 el appelcider azijn

Takjes kruiden, bv selderij, lavas en peterselie

Water


BEREIDING

Zet de Instant Pot op de Sauté stand en bak de botten in een paar minuten bruin. Druk op cancel om het bak proces te stoppen. 

 

Maak ondertussen de groente schoon en snijd alles in grove stukken. Doe alle ingrediënten in de IP en voeg net zoveel water toe tot het vloeistof niveau op 4 liter staat. 

 

Deksel op de pan doen en het ventiel sluiten, kies voor het soep programma. Dit is een automatisch programma, 30 minuten onder hoge druk.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Haal de stukken kip uit de pan, laat ze afkoelen en pluk daarna het vlees van de botten. Dit vlees kun je later gebruiken in de soep of maak er een salade van.

 

Zeef de bouillon eerst door een grove zeef, daarna kun je de bouillon nog een keer zeven door een doek voor een heldere bouillon. Bewaar de bouillon in luchtdichte bakjes of potten, de bouillon is ongeveer een week houdbaar in de koelkast of een aantal maanden in de vriezer.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0