Gevulde Pompoen


Gevulde pompoen met salade en pestobrood.
Gevulde pompoen met salade en pestobrood.

INGREDIËNTEN

 

1 pompoen ( Hokkaido of flespompoen)

250 gram gehakt 

100 gram magere spekreepjes

100 gram paddenstoelen (eringi)

1 ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

1 wortel, geraspt

1 puntpaprika, in kleine blokjes

2 eetlepels basilicum pesto

Zout en peper naar smaak

Parmezaanse kaas, geraspt


BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200C en bekleed en bakplaat met bakpapier, of gebruik een ovenschaal.

 

Snijd de bovenkant van de pompoen en hol hem uit met behulp van een lepel.

 

Bak de spekreepjes, als ze beginnen te verkleuren de ui toevoegen en meebakken tot de ui zacht begint te worden. De knoflook, paddenstoelen, wortel en paprika even mee laten bakken en dan het gehakt toevoegen en rul bakken. 

 

De pesto en wat Parmezaanse kaas door het gehaktmengsel roeren en op smaak brengen met wat peper en zout.

 

Vul de pompoen met het gehaktmengsel en bak de pompoen in 45-60 minuten (afhankelijk van hoe groot de pompoen is) gaar in een oven van 200C. Garneer met wat Parmezaanse kaas.

 

Dit gerecht kan ook goed in de slow cooker bereid worden. Zet de pompoen in de slow cooker en verwarm 3-4 uur op low tot de pompoen gaar is.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0