Basisdeeg voor Quiche/Hartige Taart


Basisdeeg voor quiche en hartige taart.
Basisdeeg voor quiche en hartige taart.

INGREDIËNTEN

 

150 gram bloem, gezeefd

75 gram koude roomboter, in blokjes

2 eetlepels koud water

1 ei, losgeklopt

1/2 tl zout


BEREIDING

 

Doe de gezeefde bloem in een kom en meng het zout erdoor. Voeg de blokjes boter toe en kneed met je vingers tot je een kruimelig deeg hebt. 

 

Dan het ei en het water toevoegen en blijven kneden tot je een soepel deeg hebt, zo'n tien minuten. Eventueel wat extra bloem toevoegen als het deeg te plakkerig blijft.

 

Het deeg inpakken in plastic folie en minimaal 30 minuten laten rusten in de koelkast.

 

Na het rusten het deeg platdrukken, bestrooien met wat bloem en uitrollen op een met bloem bestoven oppervlak. Het deeg uitrollen tot een ronde cirkel die iets groter is dan je quichevorm.

 

De quichevorm dun insmeren met boter of olie. Het deeg in de vorm doen en tegen de randen drukken. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem eventueel met een dun laagje paneermeel (bij natte vullingen).

de quichevorm in met boter of olie en bestrooi heel dun met paneermeel (het restant kun je er makkelijk af laten vallen door de quichevorm om te draaien).

 

Doe de vulling in de quiche en bak de quiche in een voorverwarmde oven van 200C, 30-45 minuten (afhankelijk van de vulling).


Commentaar schrijven

Commentaren: 0