Basisdeeg voor Pasteitjes


Basisdeeg voor pasteitjes.
Basisdeeg voor pasteitjes.

INGREDIËNTEN (voor ongeveer 24 pasteitjes)

 

325 gram bloem

1/2 tl zout

240 gram koude boter, in blokjes gesneden

120 ml ijskoud water


BEREIDING

 

In een grote kom bloem met zout door elkaar mengen. De blokjes boter toevoegen, boter door de bloem mengen tot je een grof kruimelig deeg hebt. Niet te lang mengen, het deeg moet koud blijven.

Daarna steeds een eetlepel water toevoegen en mengen met het bloem/boter mengsel. Net zo veel water toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt dat elastisch is maar niet plakkerig.

Inpakken in folie en minimaal een uur laten rusten in de koelkast.

 

De oven voorverwarmen op 200C.

Het deeg uitrollen op een licht bestoven blad tot een dikte van 3 mm, steek er cirkels uit van ongeveer 10cm. Leg een eetlepel vulling in het midden van de cirkels. De randen nat maken met een beetje water, het deeg dichtvouwen en de randen goed dichtdrukken.

 

Bak de pasteitjes ongeveer 25 minuten op 200°C tot het deeg gaar en goudbruin is.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0