Appel-Kaneelcake met Amandelspijs


Appel-kaneelcake met amandelspijs.
Appel-kaneelcake met amandelspijs.

INGREDIËNTEN (Voor een kleine springvorm met een doorsnede van 15cm)

 

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram boter

75 gram suiker

Snufje zout

2 eieren

2 el melk

1 tl vanille extract

2 tl kaneelpoeder

2 el grove kaneelsuiker (korrels)

2 el geschaafde amandelen

1 appel

75 gram amandelspijs


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 175C en vet een springvorm van 15cm doorsnede in met een beetje boter of bakspray. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.

 

Klop in een kom met een mixer de boter met de suiker licht en romig. Voeg het zout, melk, vanille extract en de kaneelpoeder toe en mix het door het botermengsel. 

 

Mix de eieren één voor één door het mengsel totdat er een egaal beslag ontstaat. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel door het beslag en 3/4 van de kaneelsuiker. 

 

Giet het beslag in de vorm. Druk de partjes appel in een cirkel in het beslag, leg tussen de partjes steeds een klein beetje amandelspijs. Strooi het restant van de kaneelsuiker en de geschaafde amandelen overheen.

 

Bak de cake in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven van 175 C. Of ongeveer 2 uur op high in de slow cooker. (Wel een theedoek tussen deksel en pan doen om het condens op te vangen)

 

De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de springvorm, stort de cake dan op een taartrooster en laat verder afkoelen.  


Reactie schrijven

Commentaren: 0