Indiase Pompoen-Wortelsoep met Linzen


Indiase pompoen-wortelsoep met linzen.
Indiase pompoen-wortelsoep met linzen.

INGREDIËNTEN

 

Soep:

1 pompoen (ongeveer een kilo), in blokjes

1 grote winterwortel, in plakjes

1 grote ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

3 schijfjes verse gember

1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes)

100 gram rode linzen

6-8 curry blaadjes

1 tl kurkuma

1 tl fenegriekzaad

1 tl mosterdzaad (bruin)

1 tl gemalen koriander

1 tl gemalen komijn 

200 ml kokosmelk

Water

Peper en zout naar smaak

Olie

 

In plaats van de losse specerijen kan ook Indiase curry poeder of pasta gebruikt worden, 1 of 2 eetlepels.

 

Garnering:

Korianderblaadjes, fijngehakt

Gedroogde chilipeper, verkruimeld

Yoghurt of kokosmelk


BEREIDING

Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de mosterd en fenegriek zaadjes tot ze beginnen te poppen. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bakken tot de ui zacht begint te worden. Dan de overige specerijen toevoegen en nog een paar minuutjes bakken op laag vuur.

 

Voeg de pompoenblokjes, linzen en de kokosmelk toe en net zoveel water tot de pompoen onderstaat. Het geheel aan de kook brengen en op laag vuur een uurtje laten pruttelen, of 3-4 uur op low in de slow cooker.

 

Verwijder de curryblaadjes en  de schijfjes gember. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

 

Schep de soep in kommen en garneer met wat yoghurt/kokosmelk, fijngehakte koriander en chilipeper vlokken.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0