Tomaat/Appel Chutney


Tomaat/appel chutney.
Tomaat/appel chutney.

INGREDIËNTEN

 

3 tomaten, in kleine blokjes

1 appel, in kleine blokjes

1 ui, fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

4 cm verse gember, geraspt

2 el rozijnen

1 tl mosterdzaad

1 tl fenegriek

1/2 tl venkelzaad

3 el azijn (witte wijn)

2-4 el suiker (naar smaak)

Chilipeper naar smaak

Olie


BEREIDING

Bak mosterdzaad, fenegriek en venkelzaad in een beetje olie tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de uien en knoflook toe en bak op laag vuur tot de ui zacht begint te worden.

 

Voeg de tomaten, appels, gember, azijn en suiker toe en chilipeper naar smaak. Laat op laag vuur een uurtje sudderen zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

 

De chutney is ruim twee weken houdbaar in de koelkast.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0