Indiase Pannenkoekjes Gevuld met  Zoete Aardappel en Raita


Indiase pannenkoekjes met een vulling van zoete aardappel en raita, met tomaat/appel chutney.
Indiase pannenkoekjes met een vulling van zoete aardappel en raita, met tomaat/appel chutney.

INGREDIËNTEN

 

Indiase Pannenkoeken:

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram kikkererwtenmeel

200 ml melk

200 ml water

1 tl kurkuma

2 tl mosterdzaad

Snufje zout

Olie of ghee

 

Zoete Aardappel Vulling:

750 gram zoete aardappels, in kleine blokjes

1 ui, fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, geraspt

3 cm gember, geraspt

1 chilipeper, fijngehakt (zonder zaadjes)

2 tl bruin/zwart mosterdzaad

2 tl gemalen venkelzaad

2 tl gemalen komijn

2 tl gemalen koriander

2 tl fenegriekzaad

1 tl kurkuma

1 el gedroogde curryblaadjes, verkruimeld

 

Komkommer Raita:

250 ml dikke yoghurt (mild)
1/2 komkommer, grof geraspt

1/2 tl gemalen komijn 

1/2 tl gemalen koriander

1/2 teentje knoflook, geraspt
1 tl gemalen zwarte peper
2 el verse koriander/peterselie, fijngehakt

Zout naar smaak


BEREIDING

Indiase Pannenkoeken:

Meng zelfrijzend bakmeel, kikkererwtenmeel, kurkuma, mosterdzaad en zout in een kom en meng het even goed door. Giet de melk erbij terwijl je met een garde goed roert, voeg daarna net zoveel water toe tot je een glad beslag hebt met de dikte van normaal pannenkoekenbeslag.

Bak de pannenkoekjes in wat olie of ghee tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. De pannenkoekjes warm houden tot gebruik. 

 

Zoete Aardappel Vulling:

Verwarm de oven voor op 200C.

Besprenkel de blokjes zoete aardappel met een beetje olie, meng door elkaar en leg ze op een bakplaat.

Bak de aardappelblokjes ongeveer 20 minuten in een oven van 200C, schep ze halverwege een keer om.

 

Bak mosterdzaad, fenegriek, venkelzaad en komijn in een paar eetlepels olie. Als de geuren vrij beginnen te komen de ui, knoflook, gember en curryblaadjes toevoegen. Bak op laag vuur een minuut of tien tot de ui zacht begint te worden, voeg dan de kurkuma, koriander en komijn toe en bak nog een minuutje mee. Voeg dan 75-100 ml water toe en laat het op laag vuur een paar minuten pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen. Voeg de blokjes aardappel en de gehakte koriander/peterselie toe en breng op smaak met zout.

 

Komkommer Raita:

Roer de yoghurt los in een grote schaal. Rasp de komkommer, leg het in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Voeg de komkommer samen met de overige ingrediënten toe aan de yoghurt, meng en breng op smaak met wat zout. Zet het mengsel een paar uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Vul de pannenkoekjes met een paar eetlepels van het zoete aardappel mengsel en een lepeltje raita, rol ze op en serveer ze met wat extra raita en een chutney.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0