Appel/Kaneel Koekjes met Pecannoten


Appel/kaneel koekjes met pecannoten.
Appel/kaneel koekjes met pecannoten.

INGREDIËNTEN

 

250 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

2 el melk

120 gram boter

120 gram kristalsuiker

120 gram lichtbruine basterdsuiker

1 1/2  tl kaneel

1/2 tl nootmuskaat

1/4 tl kruidnagel

1/4 tl zout

1 appel, in kleine blokjes

100 gram pecannoten, gehakt


BEREIDING

De oven voorverwarmen op 190C en een bakplaat bekleden met bakpapier.

 

Klop in een ruime kom de boter met de suiker luchtig, voeg dan kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, zout, ei en melk toe, als dat goed is opgenomen het gezeefde bakmeel toevoegen en door het botermengsel mengen. Tot slot de blokjes appel en de gehakte pecannoten door het mengsel spatelen.

 

Leg hoopjes van het deeg op de bakplaat, een paar cm van elkaar. Bak de koekjes 8-12 minuten op 190C, tot de randjes lichtbruin zijn.

 

Laat de koekjes een minuut afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen. 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0