Kip met Paddenstoelen en Spinazie in Kruidenroomsaus


Kip met paddenstoelen en spinazie in een kruidenroomsaus, Parmezaanse kaas en knoflookbrood.
Kip met paddenstoelen en spinazie in een kruidenroomsaus, Parmezaanse kaas en knoflookbrood.

INGREDIËNTEN

 

6 kippendijen

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 kopje kippenbouillon

400 gram gemengde paddenstoelen (bv oesterzwammen, eekhoorntjesbrood, portobello, shiitake)

200 gram verse spinazie

2 takjes oregano

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

4 eetlepels fijngehakte fijne kruiden (mengsel van basilicum, kervel, bieslook, dille en peterselie)

2 eetlepels bloem

Flesje kookroom

Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Olijfolie

 

Garnering:

Parmezaanse kaas, grof geraspt

 


BEREIDING

Meng de bloem met wat peper en zout en bestrooi de kippendijen met dit mengsel. Maak de paddenstoelen goed schoon en snijd ze in grove stukken.

 

Bak de ui en olijfolie in een beetje olijfolie tot ze beginnen te verkleuren, voeg dan de kippendijen toe en bak ze rondom bruin. De paddenstoelen toevoegen en kort meebakken daarna de takjes kruiden en de bouillon toevoegen en op laag vuur ongeveer drie kwartier laten stoven. Bij gebruik van de slow cooker de bouillon achterwege laten en 3-4 uur op low laten stoven.

 

De takjes kruiden verwijderen en een scheutje kookroom toevoegen, het geheel eventueel nog wat op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Vlak voor het serveren de fijne kruiden en de spinazie door het gerecht mengen, nog een paar minuten door verwarmen tot de spinazie is geslonken. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

 

Lekker met pasta. 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0