Pasteitjes met Gehakt


Pasteitjes met een vulling van gehakt.
Pasteitjes met een vulling van gehakt.

INGREDIËNTEN (voor ongeveer 24 pasteitjes)

 

Pasteideeg:

325 gram bloem

1/2 tl zout

240 gram koude boter, in blokjes gesneden

120 ml ijskoud water

 

 Vulling:

300 gram gehakt (of een restje stoofvlees/kip)

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 rode peper, fijngehakt (of sambal naar smaak)

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel ketjap manis

1 eetlepel oestersaus

1 tl sesamolie

1 tl ketoembar

1 tl djinten

1 ei, geklutst

2 el sesamzaadjes

Zout en peper naar smaak

Olie

 


BEREIDING

Deeg:

In een grote kom bloem met zout door elkaar mengen. De blokjes boter toevoegen, boter door de bloem mengen tot je een grof kruimelig deeg hebt. Niet te lang mengen, het deeg moet koud blijven.

Daarna steeds een eetlepel water toevoegen en mengen met het bloem/boter mengsel. Net zo veel water toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt dat elastisch is maar niet plakkerig.

Inpakken in folie en minimaal een uur laten rusten in de koelkast.

 

Vulling:

Bak de ui in een beetje olie, als de ui begint de verkleuren de knoflook, lombok, ketoembar en djinten toevoegen en nog een minuutje bakken.

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Dan de sojasaus, oestersaus en sesamolie toevoegen en een paar minuten laten bakken tot het vocht is ingedikt en op smaak brengen met peper en zout.

De vulling af laten koelen.

 

Pasteitjes:

De oven voorverwarmen op 200C.

Het deeg uitrollen op een licht bestoven blad tot een dikte van 3 mm, steek er cirkels uit van ongeveer 10cm. Leg een eetlepel vulling in het midden van de cirkels. De randen nat maken met een beetje water, het deeg dichtvouwen en de randen goed dichtdrukken. Bestrijk de pasteitjes met geklust ei en bestrooi ze met wat sesamzaadjes.

Bak de pasteitjes ongeveer 25 minuten op 200°C tot het deeg gaar en goudbruin is.


Commentaar schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    epseijdel@home.nl (donderdag, 27 april 2017 19:34)

    Lekker