Kippengehaktballetjes met Zoetzure Saus


Kippengehaktballetjes met zoutzure saus.
Kippengehaktballetjes met zoutzure saus.

INGREDIËNTEN

 

Gehaktballetjes:

1 pond kippengehakt

1 eidooier

2 teentjes knoflook, geraspt

1 ui, geraspt

3 cm gember, geraspt

2 el koriander of platte peterselie, fijngehakt

2 el sojasaus

2 el ketjap manis

1 of 2 tl sambal (naar smaak)

1 tl ketoembar

1 tl zwarte peper

Paneermeel

Olie of boter

 

Zoetzure saus:

Sap van 2 sinaasappels

Gelijke hoeveelheid tomatenketchup

3 cm verse gember, geraspt

2 teentjes knoflook, geraspt

1 ui, geraspt

2 el gembersiroop

2 el azijn

1 of 2 tl sambal

1 tl zwarte peper

1 tl ketoembar

Zout en palmsuiker naar smaak


BEREIDING

Alle ingrediënten mengen voor de gehaktballetjes mengen, voeg net zoveel paneermeel toe tot je een stevig mengsel hebt waar je makkelijk balletjes van kunt draaien. Laat het gehakt een half uurtje in de koelkast opstijven.

 

Draai balletjes van het gehakt en bak ze rondom bruin in een beetje olie of boter.  

 

Meng alle ingrediënten voor de saus en giet de saus over de balletjes. Laat op laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar stoven.

 

Bij bereiding in de slow cooker ongeveer 3 uurtjes op low verwarmen.  

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0