Pastinaaksoep


Pastinaaksoep met pestobrood.
Pastinaaksoep met pestobrood.

INGREDIËNTEN

 

3 pastinaken, in blokjes

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

1 grote kruimige aardappel, in blokjes

2 stelen prei, in ringetjes (alleen het wit)

1 liter bouillon

Paar takjes tijm

Fijngehakte bieslook

Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Olie


BEREIDING

 

Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden  de blokjes pastinaak, aardappel en de prei toevoegen. Laat een paar minuten meebakken.

 

Voeg de bouillon en de takjes tijm toe en laat het geheel op laag vuur 45 minuten pruttelen. Of 3-4 uur op low in de slow cooker.

 

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Als de soep te dik is nog wat bouillon toevoegen of een scheutje kookroom. Roer de bieslook door de soep en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en eventueel wat zout.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0