Stamppot met Wortel en Pastinaak


Stamppot van wortel en pastinaak.
Stamppot van wortel en pastinaak.

INGREDIËNTEN

 

200 gram magere spekreepjes

400 gram winterwortel

400 gram pastinaak

500 gram kruimige aardappels

2 uien

1 tl gemalen venkelzaad

1 laurierblaadje

Klontje boter

Melk

Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Handje fijngehakte peterselie

 


BEREIDING

 

Schil de pastinaak, ui, wortel en de aardappels. Snipper de ui, snijd de wortel en pastinaak in reepjes en de aardappels in blokjes.

 

Bak de spekreepjes krokant, voeg dan de ui toe en laat even meebakken. De wortel, pastinaak, laurierblad, venkelzaad, zout, peper en een scheutje water toevoegen. Stoof in een half uurtje op laag vuur gaar. 

 

Kook ondertussen de aardappels gaar en laat ze droog stomen. Giet het eventueel het teveel aan vocht van het wortel/pastinaak mengsel af.

 

Stamp de pastinaak, wortel en aardappels door elkaar. Roer de boter en net zoveel melk erdoor totdat je een smeuïge stamppot hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer de fijngehakte peterselie erdoor. 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0