Zoete Aardappel Pannenkoekjes


Zoete aardappel pannenkoekjes.
Zoete aardappel pannenkoekjes.

INGREDIËNTEN

 

1 grote zoete aardappel 

1 ei

40-50 gram bloem

1 tl paprikapoeder

1/2 tl cayennepeper

1/2 tl zwarte peper

Snufje zout

Olijfolie

 

Andere kruidencombinaties: (afhankelijk van het gerecht waar je de pannenkoekjes bij eet)

Koriander en komijn

Kerrie en kurkuma

Mosterdzaad en fenegriek

Ras el Hanout

Kaneel en een scheutje honing

 


BEREIDING

 

Rasp de zoete aardappel op een grove rasp, als er veel vocht vrij komt de rasp even drogen tussen twee velletjes keukenpapier.

 

Meng in een kom de aardappel met het ei, de kruiden en zout. Voeg de bloem beetje bij beetje toe, het mengsel moet dik vloeibaar zijn. Laat het mengsel 10 minuten rusten.

 

Verwarm een koekenpan met dikke bodem op medium vuur. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en schep hoopjes van het aardappelmengsel in de pan, ongeveer een eetlepel. Druk het mengsel een beetje plat.

Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0