Bloemkool/Zoete Aardappelsoep


Bloemkool/zoete aardappelsoep met zoete aardappel pannenkoekjes.
Bloemkool/zoete aardappelsoep met zoete aardappel pannenkoekjes.

INGREDIËNTEN

 

Soep:

1 bloemkool

2 kleine of 1 grote zoete aardappel

1 ui

1 teentje knoflook

1 winterwortel

2 takjes selderij

2 takjes peterselie

2 takjes lavas (of 2 tl gedroogde lavas)

1 laurierblaadje

1 liter groentebouillon

2 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper

Zout en peper naar smaak

Olie

 

Garnering:

100 gram chorizo, in reepjes

Bosje peterselie, fijngehakt

 


BEREIDING

 

De ui fijnsnipperen en de knoflook persen. De wortel en zoete aardappel in kleine blokjes snijden en de bloemkool in kleine roosjes.

 

Bak de ui en knoflook in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden de bloemkool, wortel, zoete aardappel, paprikapoeder en cayennepeper toevoegen. De bouillon toevoegen en op laag vuur ongeveer 45 minuten laten trekken. (Of 4 uur op low in de slow cooker)

 

Verwijder de takjes kruiden en het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer of blender. Doe de soep terug inde pan en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.  Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

 

Bak de reepjes chorizo in een droge koekenpan krokant.

 

Schep de soep in een kom en garneer met wat fijngehakte peterselie en wat reepjes chorizo.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0