Griekse Lamsgehaktschotel


Griekse lamsgehaktschotel met rijst, tomaten en feta.
Griekse lamsgehaktschotel met rijst, tomaten en feta.

INGREDIËNTEN

 

500 gram lamsgehakt

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 courgette, in blokjes

1 puntpaprika, in reepjes

300 gram sperziebonen, gehalveerd

3 el olijven

2 el tomatenpuree

200 ml water

1 kaneelstokje

2 takjes verse oregano of 1 tl gedroogde

2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde

2 tl paprikapoeder

1 tl versgemalen zwarte peper

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl chilipoeder

Bosje platte peterselie, fijngehakt

Zout naar smaak

Olijfolie

 


BEREIDING

 

Bak de ui in een beetje olijfolie tot de uit zacht begint te worden, voeg daarna de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en bak nog een minuutje. 

 

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Afblussen met het water, even goed mengen en de sperziebonen, courgette, paprika en de takjes kruiden toevoegen. Laat op laag vuur sudderen tot de sperziebonen gaar zijn, ongeveer een half uurtje.

 

Bij bereiding in de slow cooker minder water toevoegen (50-75ml) en 4-5 uur op low verwarmen. De blokjes courgette en de paprika pas de laatste 45 minuten toevoegen zodat ze nog wat structuur hebben.

 

Voeg een kwartier voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe en de fijngehakte peterselie. Bewaar een beetje peterselie voor de garnering.

 

Verwijder het kaneelstokje en de takjes kruiden, breng de gehaktschotel eventueel op smaak met wat zout en extra peper.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0