Gevulde kiprolletjes


Turkse gevulde kiprolletjes met kisir en een tomaat/paprika/feta/olijven salade.
Turkse gevulde kiprolletjes met kisir en een tomaat/paprika/feta/olijven salade.

INGREDIËNTEN

 

Kiprolletjes:

6 kippendijen

6 plakjes ontbijtspek

75 gram feta

2 el paprikapuree of ajvar

2 tl paprikapoeder

1 tl pul biber (of cayennepeper)

1 tl knoflookpoeder

1 tl komijnpoeder

1/2 tl zwarte peper

1/2 tl zout

Olijfolie

 

Saus:

1 ui, fijngesnipperd

1 paprika, in blokjes

2 tomaten, in blokjes

2 teentjes knoflook, geperst

1 el tomatenpuree

1 el paprikapuree of ajvar

1 tl pul biber

Peper en zout naar smaak

Olijfolie

 


BEREIDING

 

Verkruimel de feta en meng het met de paprikapuree.

 

Meng paprikapoeder, pul biber, knoflookpoeder, komijnpoeder, peper en zout. Smeer hier de kippendijen mee in. Snijd indien nodig de kippendijen een beetje open zodat je ze kunt vullen. 

 

Vul de kippendijen met het feta/paprikamengsel, vouw ze een beetje dicht en wikkel er een plakje ontbijtspek omheen.

Bak de kiprolletjes rondom bruin in een beetje olie. Haal ze daarna uit de pan.

 

Bak de ui en knoflook in een beetje olie tot de ui zacht begint te worden, voeg dan de tomaten- en paprikapuree toe en bak nog een minuutje mee. Voeg daarna de pul biber, wat peper en zout en de blokjes paprika en tomaat toe en een scheutje water.

 

Leg de kiprolletjes terug in de pan en stoof het  geheel in een half uurtje gaar op laag vuur. Bij bereiding in de slow cooker het water achterwege laten en ongeveer 4 uurtjes op low verwarmen.

 

Lekker met kisir of tomatenrijst en een salade.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0