Minestrone


Minestrone
Minestrone

INGREDIËNTEN

 

1 ui

1 teentje knoflook
1 venkelknol

1 winterwortel

2 stengels bleekselderij

1 bosje lente uitjes

1 courgette

4 tomaten

1 liter bouillon

1 blik tomatenblokjes

1 bosje kruiden (lavas, peterselie, oregano, rozemarijn, tijm)

Olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Garnering:

Handvol fijngehakte basilicum

Blikje cannelloni bonen of witte bonen

 


BEREIDING

 

De groente in kleine blokjes snijden en de knoflook persen. De blokjes ui, venkel, wortel en bleekselderij even kort bakken in een beetje olijfolie.  Als ze een beetje zacht beginnen te worden de overige ingrediënten toevoegen . Goed roeren en op laag vuur ongeveer een uurtje laten pruttelen. Bij bereiding in de slow cooker 5-6 uur op low verwarmen.

 

Het bosje kruiden verwijderen en de soep op smaak brengen met peper en zout. Voor een wat meer gebonden soep kun je een deel van de soep pureren (ongeveer 1/3 deel). Voeg de boontjes toe en warm de soep nog even goed door.

 

Garneer met wat fijngehakte basilicum.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0