Surinaamse Stoofpot met kip, pompoen en kousenband


Surinaamse stoofpot met kip, pompoen en kousenband.
Surinaamse stoofpot met kip, pompoen en kousenband.

INGREDIËNTEN

 

Stoofpot:

6 kippendijen, in grote stukken

1 rode ui, fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

1 flespompoen, in blokjes

200 gram kousenband (diepvries)

2 eetlepels massala kerrie

2 eetlepels bladselderie, fijngehakt

2 eetlepels sojasaus

1 tl zwarte peper

1 bouillonblokje (kip of groente)

150 ml kokosmelk

100 ml water

50 gram santen (blok)

Olie

Zout en peper naar smaak

 

Garnering:

2 eetlepels koriander, fijngehakt

 

 


BEREIDING

 

Bak de ui en knoflook even aan in een beetje olie, als de ui zacht begint te worden de massala kerrie toevoegen en even meebakken. Voeg dan de kokosmelk, peper, water, sojasaus en het bouillonblokje toe. Even goed mengen en dan de kip en de pompoen erbij doen. Breng aan de kook en laat de stoofpot 30 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Voeg dan de santen en de kousenband toe en laat het nog een kwartiertje stoven. Breng zo nodig op smaak met wat extra peper of zout en garneer met wat fijngehakte koriander.

 

Bij bereiding in de slowcooker het water achterwege laten. De stoofpot 4 uur op low verwarmen en de santen en kousenband

een half uur voor het einde van de bereidingstijd toevoegen.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0