Witlofsoep


Witlofsoep met kruiden kaasbrood.
Witlofsoep met kruiden kaasbrood.

INGREDIËNTEN

 

Witlofsoep:

4 stronkjes witlof, in stukken

1 ui, fijngesnipperd

1 aardappel, in kleine blokjes

1 teentje knoflook, geperst

1 el grove mosterd

1 tl zwarte peper

1 takje tijm

1 liter bouillon

200 ml kookroom

Olijfolie of boter

Zout

 

Garnering:

100 gram ham in reepjes

Handje witlof in dunne reepjes


BEREIDING

 

De ui en blokjes aardappel even aanbakken tot ze beginnen te verkleuren, dan de knoflook toevoegen en nog een minuutje meebakken. De witlof, mosterd, peper, tijm en bouillon toevoegen en op laag vuur 30 minuten verwarmen.

 

Als de witlof gaar is de soep pureren. De kookroom toevoegen en op smaak brengen met zout en wat extra peper en mosterd.

 

De soep nog even verwarmen en garneren met wat reepjes ham en witlof reepjes.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0