Rodekool met Cranberries, Appels en Rozijnen


Rodekool met cranberries, appels en rozijnen.
Rodekool met cranberries, appels en rozijnen.

INGREDIËNTEN

 

1 rode kool

3 appels, in blokjes

1 grote ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

200 gram cranberries

100 gram rozijnen

2 kaneelstokjes

2 laurierblaadjes

2 tl koekkruiden

2 tl zwarte peper

2 el stroop

Scheutje balsamico azijn

250ml rode wijn

Paar takjes tijm

Zout en peper naar smaak

Boter 


BEREIDING

Snijd de kool in vieren, verwijder de harde kern en schaaf de kool. Meng de wijn met de blaadjes van een paar takjes tijm, de ui, een teentje knoflook en peper en zout. Giet het mengsel bij de kool en laat een paar uur marineren.

 

Laat de kool uitlekken en vang het vocht op, bak de kool gedurende 5 minuten in een beetje boter. Voeg de cranberries, rozijnen, en 2 appels in blokjes toe en meng goed. Giet de marinade erbij en een teentje knoflook, kaneelstokjes, laurierblaadjes, koekkruiden, nog wat extra takjes tijm, stroop en azijn toe.

 

Breng aan de kook en stoof de kool ongeveer 45 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra stroop en balsamico azijn. Voeg daarna nog een appel in stukjes toe en laat nog ongeveer 15 minuten stoven.


Slow Cooker: 

Bij bereiding in de slow cooker 6 uur op low stoven, slechts 150ml wijn gebruiken. Het laatste uur met de deksel van de pan zodat het vocht kan verdampen.

 

Instant Pot:

Alles in de Instant Pot doen en goed door elkaar roeren. Stel de IP in op Manual, 8 minuten High Pressure. Daarna NPR voor 15-20 minuten en de pot openen als het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Zet de pot nu op Sauté en verwarm een paar minuten om het vocht in te dampen, eventueel kun je het vocht binden met wat maïzena of arrowroot opgelost in een beetje koud water. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0