Marokkaanse Wortel-Venkelsoep


Marokkaanse wortel-venkelsoep met geitenkaas en pide.
Marokkaanse wortel-venkelsoep met geitenkaas en pide.

INGREDIËNTEN

 

Soep:

1 winterwortel, in plakjes

1 venkelknol, in plakjes

4 grote tomaten, in blokjes

4 bosuitjes, in plakjes

1 ui, fijngesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 el tomatenpuree

1 el harissa

1 el ras el hanout

1 liter bouillon

Sap van 1 sinaasappel

Zout en peper naar smaak

Olijfolie

 

Garnering:

Groen van de venkelknol

Geitenkaas, verkuimeld


BEREIDING

 

De ui en knoflook in een beetje olie aanbakken, als de ui zacht begint te worden de tomatenpuree, harissa en de ras el hanout toevoegen en nog een minuutje mee laten bakken.

 

Daarna alle overige ingrediënten toevoegen en een uurtje op laag vuur laten pruttelen, of 4-6 uur op low in de slowcooker.

 

De soep pureren en eventueel op smaak brengen met wat zout en peper. Garneren met wat venkelgroen en verkruimelde geitenkaas.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0