Kruiden-Knoflookbrood met Kaas


Kruiden-knoflookbrood met kaas.
Kruiden-knoflookbrood met kaas.

INGREDIËNTEN

 

300 gram bloem

300 ml karnemelk

2 eieren

2 teentjes knoflook, geperst

1 tl zout

1 tl zwarte peper

2 tl bakpoeder

1/2 tl baking soda

4 el verse kruiden, fijngehakt (bv een mengsel van basilicum, dille, bieslook, kervel en peterselie)

100 gram pittige kaas in blokjes bv (cheddar, Parmezaan of pecorino)

 


BEREIDING

 

Verwarm de oven voor op 180C en vet een bakblik in met een beetje boter.

 

Klop de eieren los en meng met de karnemelk, knoflook, peper en fijngehakte kruiden. Zeef de bloem, bakpoeder en baking soda in een andere kom, voeg het zout toe en meng alles goed door elkaar. Voeg het eimengsel toe en meng alles tot je een egaal mengsel hebt. Giet het deeg in het bakblik en verdeel de blokjes kaas over het deeg, duw ze een stukje in het deeg. Als je een brood- of cakeblik gebruikt kun je laagjes maken van het deeg en de kaas.

 

Bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar op 180C. Eventueel kun je het brood afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te donker begint te worden. Controleer met een prikker of het midden van het brood gaar is, de prikker moet er schoon uitkomen.

 

Laat het brood minimaal tien minuten afkoelen op een rooster voor het aansnijden.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0