Appel-Vijgen Moes


Appel-Vijgen moes (Apple-Fig Butter)
Appel-Vijgen moes (Apple-Fig Butter)

INGREDIËNTEN

 

10 verse vijgen

3 appels

1 sinaasappel

1 eetlepel kaneel

1 theelepel gember

1/4 theelepel kruidnagel

1/4 theelepel nootmuskaat

Snufje zout


BEREIDING

 

De steeltjes van de vijgen verwijderen en in plakjes snijden. De appels schillen en de klokhuizen verwijderen, daarna in blokjes snijden. De schil van de sinaasappel raspen en de sinaasappel uitpersen.

 

Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en laat het fruit op laag vuur stoven tot de appel gaar is. Zet de pan daarna op een warmhoudplaatje en laat het mengsel flink inkoken tot het een jamachtige consistentie heeft , voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.

Bij bereiding in de slow cooker 8-10 uur verwarmen op low.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0