Sambal Goreng Daging


Sambal goreng daging met basmati rijst en ketjap boontjes.
Sambal goreng daging met basmati rijst en ketjap boontjes.

INGREDIËNTEN

 

Sambal Goreng Daging:

700 gram rundvlees, in blokken

2 uien, gesnipperd

3 teentjes knoflook

3 tomaten, in blokjes

3 cm gember

3 cm laos

2 lomboks of 2 tl sambal

1 sereh stengel, gekneusd

2 el tomatenpuree

1 el gula djawa/palmsuiker

2 tl ketoembar

1 tl djinten

1 tl trassi pasta

1 tl asem pasta

1/2 kopje ketjap manis

1/2 kopje water

Zout, peper en citroensap naar smaak

Olie

 

Garnering:

Fijngehakte koriander

 


BEREIDING

 

Maak in een blender of vijzel een boemboe van de uien, knoflook, gember, laos, trassi, lomboks, tomatenpuree, ketoembar en djinten.  Maal tot een fijne pasta. Bak de boemboe in een beetje olie tot de geuren vrijkomen.

 

Voeg dan het rundvlees toe samen met de blokjes tomaat, gula djawa, ketjap, water, asem en de sereh stengel. Goed roeren en op zacht vuur in ongeveer 3 uur gaar stoven.

 

Bij gebruik van de slowcooker het water achterwege laten en in 8-10 uur op low verwarmen.

 

De sereh stengel verwijderen en de stoofpot eventueel op smaak brengen met wat peper, zout en citroensap.

 

Garneren met wat fijngehakte koriander.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0