Ketjap Boontjes


Ketjap boontjes met basmati rijst en sambal goreng daging.
Ketjap boontjes met basmati rijst en sambal goreng daging.

INGREDIËNTEN

 

500 gram sperziebonen of kousenband

250 gram kleine shiitake of champignons

1 ui, gesnipperd

3 cm gember, geraspt

2 teentjes knoflook, geperst

1 theelepel sambal

1 theelepel ketoembar

4 eetlepels ketjap

4 eetlepels water

100 gram spitskool of taugé

Handje gehakte pinda's

 


BEREIDING

 

De boontjes in stukken snijden en samen met een gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook en gember in de pot doen.

Sambal, ketoembar, ketjap en water mengen en over de boontjes gieten.

 

Op laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar stoven, of 3-4 uurtjes op low in de slowcooker (geen water toevoegen).

 

Het laatste kwartier de shiitake toevoegen en net voor het serveren de spitskool/taugé. Garneren met de gehakte pinda's.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0