Kip Cacciatore


Kip cacciatore, kaas/uien bierbrood, salade en geroerbakte spinazie met bacon, ui, knoflook en pijnboompitten.
Kip cacciatore, kaas/uien bierbrood, salade en geroerbakte spinazie met bacon, ui, knoflook en pijnboompitten.

INGREDIËNTEN

 

Kip Cacciatore:

6 kippendijen

100 gram pancetta, in reepjes

2 rode uien, fijngesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

2 stengels bleekselderij, in blokjes

1 rode paprika, in reepjes

1 winterwortel, in plakjes

200 gram champignons, gehalveerd

3 eetlepels zwarte olijven

5 tomaten in blokjes of 1 blik tomatenblokjes

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels balsamico azijn

2 takjes oregano 

2 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

150 ml droge witte wijn

150 ml bouillon

Zout en peper naar smaak

Bloem (ongeveer 2 eetlepels)

Olijfolie

 

Garnering:

2 eetlepels fijngehakte peterselie

2 eetlepels basilicum blaadjes


BEREIDING

 

Bestrooi de kippendijen met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bak de kip rondom bruin in een beetje olijfolie. Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de ui en de pancetta, als de ui zacht begint te worden de tomatenpuree en de knoflook toevoegen en even mee laten bakken. Vervolgens de wijn toevoegen en even goed door laten koken. 

 

Dan de rest van de groenten toevoegen (behalve de olijven) en de kruiden en de bouillon. Op laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar stoven, op het laatst zonder deksel,op de pan zodat de saus in kan dikken.

 

Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten (eventueel vervangen door een bouillonblokje) en ongeveer 3 uur op low verwarmen. Dan zonder deksel nog een half uur op high zodat de saus in kan dikken. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Vlak voor het serveren de olijven door de stoofpot mengen en garneren met wat basilicum blaadjes en fijngehakte peterselie.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0