Chowder met zalm en venkel


Chowder met zalm en venkel.
Chowder met zalm en venkel.

INGREDIËNTEN

 

2 aardappels, in kleine blokjes

1 grote ui, fijngesnipperd

1 venkelknol, in kleine blokjes (venkelgroen bewaren voor garnering)

750 ml visbouillon (zie recept elders op de site)

250 ml kookroom

300 gram zalmfilet

Bosje fijne kruiden (dille, peterselie, bieslook), fijngehakt

Zout en peper naar smaak

Olie


BEREIDING

 

In een beetje olie de ui en aardappel bakken tot de ui zacht begint te worden. Daarna de venkel en visbouillon toevoegen en ongeveer 3-4 uur op low laten trekken.

 

De kookroom toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Het mengsel met de staafmixer of blender pureren en de kookroom toevoegen. De zalm in de chowder leggen en nog 30 minuten op low verwarmen.

 

De zalm in stukken verdelen en samen met de fijne kruiden en het venkelgroen weer aan de soep toevoegen.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0