Mexicaanse Spareribs


Mexicaanse Spareribs met suikermais, gepofte aardappels en koolsalade.
Mexicaanse Spareribs met suikermais, gepofte aardappels en koolsalade.

INGREDIËNTEN

 

1 kilo spareribs

 

Rub:

4 tl paprikapoeder

2 tl gemalen komijnzaad

2 tl knoflookpoeder

2 tl uienpoeder

2 tl chipotle peper (of cayenne peper)

2 tl bruine suiker

1 tl gedroogde oregano

1 tl gemalen zwarte peper

1 tl zeezout

 

Chipotle BBQ saus:

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

2 chipotle pepers, fijngehakt

4 el (witte wijn) azijn

2 el bruine suiker

250ml gezeefde tomaten

1 el worchestershiresaus

1 tl cayennepeper

2 tl gemalen komijn

1 tl gedroogde oregano

1 tl cacaopoeder

Zout, vers gemalen zwarte peper en limoensap naar smaak


BEREIDING

 

De spareribs insmeren met de rub en minimaal 2 uur laten marineren.

 

Ondertussen de BBQ saus maken.
De ui, knoflook, chipotle peper, azijn, gezeefde tomaten en bruine suiker in een pannetje aan de kook brengen  ongeveer 30 minuten zachtjes laten pruttelen.

Voeg daarna de worcestersaus, cayennepeper, komijn en oregano toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur uit. Op smaak brengen met peper, zout en limoensap. 

 

De gemarineerde spareribs in de pan leggen en de BBQ saus er overheen gieten. 6-8 uur op low in de slowcooker.

 

Bij bereiding in de oven:

De oven voorverwarmen op 120C.

De spareribs op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en insmeren met de BBQ saus, de de spareribs in het midden van de oven in ongeveer twee uur langzaam laten garen. Af en toe opnieuw insmeren met een beetje BBQ saus.

Als de spareribs gaar zijn ze eventueel nog even onder de grill leggen voor een mooi korstje.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Stella (zondag, 08 januari 2017 20:23)

    Deze ga ik deze week in ip doen dan ook gewoon met de bbq saus in ip en voor onder de grill gaan nog keer met kwast met bbq saus insmeren