Maïskolven


Maïskolven met spareribs, koolsalade en gepofte aardappels.
Maïskolven met spareribs, koolsalade en gepofte aardappels.

INGREDIËNTEN

 

4 maïskolven (suikermaïs)

4 el roomboter

2 tl paprikapoeder

2 tl gemalen komijn zaad

2 tl bruine suiker

1 tl gedroogde oregano

Grof gemalen zeezout

Limoensap

 


BEREIDING

 

De maïskolven schoonmaken en insmeren met de roomboter. 

Een mengsel maken van het paprikapoeder, komijn zaad, oregano en bruine suiker. Hiermee de maïskolven rondom bestrooien en breng ze op smaak met grof gemalen zeezout.

 

Leg de maïskolven in een oven schaal en bak ze gedurende 30-40 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Knijp er vlak voor het serveren wat limoensap overheen.

 

Bij bereiding in de slowcooker:

De met boter en kruiden besmeerde maïskolven stevig inpakken in aluminiumfolie. In de slowcooker leggen (met daarin een half kopje water) en 3-4 uur op low verwarmen.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0