Boeuf Bourguignon


Boeuf Bourguignon.
Boeuf Bourguignon.

INGREDIËNTEN

 

1 kilo rundvlees, in grote blokken

3 uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

300 gram wortels, in stukken of 1 grote winterwortel, in plakjes 

2 stengels bleekselderij, in plakjes

1 bakje gerookte spekreepjes

400 gram champignons

250 gram verse zilveruitjes, kleine sjalotjes of een potje Amsterdamse uien

500 ml rode wijn

500 ml runderbouillon

Klein blikje tomatenpuree

Zout en versgemalen zwarte peper

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm

Bosje fijngehakte peterselie


BEREIDING

 

Bak de spekreepjes en de uien tot de uien zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree toe en laat het een minuutje meebakken om te ontzuren. Bak het rundvlees rondom bruin.

 

Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de champignons, zilveruitjes en de peterselie). Op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar laten stoven. Ondertussen de champignons en de verse zilveruitjes bakken tot ze gekarameliseerd zijn, aan de stoofpot toevoegen aan het einde van de bereidingstijd.

 

Bij bereiding in de slowcooker 250ml wijn gebruiken en de bouillon vervangen door een bouillonblokje, ongeveer 8 uur op low verwarmen.

 

Net voor het serveren de fijngehakte peterselie toevoegen en een beetje achterhouden voor garnering.

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Gerda (maandag, 24 oktober 2016 15:04)

    Vandaag jou leuke site ondekt en maar gelijk eens wat aan het proberen. Zoals deze heerlijke schotel.
    Het huis ruikt al heerlijk. Ben benieuwd hoe het smaakt en de reactie van mjnn man. Dus lust namelijk geen alcohol en hier zit rode win in. Hahaha. Dank je voor het receptt.

    Groetjes Gerda

  • #2

    Jay Bee (maandag, 24 oktober 2016 20:23)

    Wat leuk, hopelijk heeft het gesmaakt!

  • #3

    Maryanne (maandag, 19 december 2016 23:03)

    Lijkt me heerlijk