Ropa Vieja, Cubaanse Stoofschotel


Ropa Vieja met Cubaanse bonenschotel en witte rijst,
Ropa Vieja met Cubaanse bonenschotel en witte rijst,

INGREDIËNTEN

 

Ropa Vieja:

750 gram rib/sukadelappen

1 grote ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, geperst

4 tomaten, in stukjes

2 paprika's, in plakjes geschaafd

2 jalapeno pepers, fijngehakt

2 el tomatenpuree

2 laurierblaadjes

1 el gemalen komijn

2 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)

2 takjes oregano (of 1 tl gedroogde oregano)

1/2 kopje witte wijn of bouillon

Zout en peper naar smaak

Limoensap naar smaak

Olie/boter

 

Garnering:

Fijngehakte koriander

Fijngehakte bladpeterselie

Schijfjes limoen


BEREIDING

 

Het vlees met peper en zout bestrooien en rondom bruin bakken. Het vlees uit de pan halen en in het bakvocht de uien, knoflook, komijn en tomatenpuree bakken tot de ui zacht begint te worden. 

 

Afblussen met de wijn/bouillon en de overige ingrediënten toevoegen, even goed mengen en het vlees terug in de pan leggen. Op laag vuur in ongeveer 3 uur gaar stoven, tot het vlees uit elkaar begint te vallen. Of 8 uur op low in de slowcooker.

 

Op smaak brengen met peper, zout en wat limoensap, de fijngehakte koriander en peterselie erdoor mengen. 

 

Lekker met witte rijst en Cubaanse zwarte bonenschotel.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0