Thaise Courgettesoep


Thaise courgettesoep met garnalen, chilivlokken en koriander.
Thaise courgettesoep met garnalen, chilivlokken en koriander.

INGREDIËNTEN

 

Thaise Courgettesoep:

1 el groene curry pasta

500 ml water/ groentebouillon

500 gram courgette, in blokjes

100 gram spinazie

1 aardappel, in blokjes

1 ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

5 bosuitjes, fijngehakt

1 pakje/blikje kokosmelk

Zout en peper naar smaak

(Kokos)olie

 

Garnering:

Garnalen, gebakken in peper/knoflook olie

Koriander blaadjes, fijngehakt

Chili vlokken

 

Groene curry pasta:

5-10 groene rawit

2 uien

3 teentjes knoflook

3 schijfjes laos

2 stengels citroengras (alleen het zachte binnenste deel)

5 koriander wortels

1 theelepel trassi pasta

1 theelepel gemalen komijn

2 theelepels gemalen koriander

1/2 theelepel zwarte peperkorrelsGeraspte schil van een limoen


BEREIDING

Doe alle ingrediënten voor de groene curry pasta in een vijzel of blender en mix net zo lang tot je een fijne pasta hebt. Je kunt ook een potje curry pasta gebruiken.

 

De groene curry pasta even bakken in een beetje olie, tot de geuren vrijkomen. Afblussen met het water/bouillon en de kokosmelk en de overige ingrediënten toevoegen. Op laag vuur een uurtje laatje pruttelen, of 3-4 uur op low in de slowcooker.

 

De soep pureren en op smaak brengen met peper en zout. Ondertussen de garnalen bakken in knoflook/chili olie.

 

De soep in kommen scheppen en garneren met de gebakken garnalen, fijngehakte koriander en wat chili vlokken.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0