INGREDIËNTEN
2 grote mango´s of 3 kleinere, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
4 cm geraspte gember
1 rode peper of 1 theelepel chilipeper vlokken
2 theelepels bruin mosterdzaad
2 theelepels fenegriek zaadjes
1/2 theelepel kurkuma
2 theelepels ketoembar
1/2 theelepel djinten
1/2 theelepel kardemom
1/4 theelepel kaneel
Sap en rasp van een limoen
Sap en rasp van een sinaasappel
100 gram rozijnen
Olie
BEREIDING
Bak alle specerijen samen met de ui en knoflook in een beetje olie kort aan. Voeg de overige ingrediënten toe en laat ongeveer 1 uurtje zachtjes stoven. (of 3 uur op low in de slowcooker). Als de chutney dan nog wat dun is nog een half uurtje stoven met het deksel eraf zodat de chutney wat in kan dikken.
Eventueel een lepel honing/bruine suiker/gula djawa toevoegen als het niet zoet genoeg is. Een beetje fijngehakte koriander er net voor het serveren door roeren is ook lekker.
Reactie schrijven