Curry van Lamsvlees en Aubergine


Curry van lamsvlees en aubergine, geserveerd met rijst, platbrood, gekruide yoghurt en zoetzure wortel.
Curry van lamsvlees en aubergine, geserveerd met rijst, platbrood, gekruide yoghurt en zoetzure wortel.

INGREDIËNTEN

 

Curry:

1 kilo lamsschouder, in blokjes

3 Japanse aubergines, in blokjes

2 rode uien, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst

3 tomaten, in blokjes

2 eetlepels tomatenpuree

3 cm gember, geraspt

2 tl tamarinde pasta

1/2 tl kardemom

1/2 tl kurkuma

1/2 tl karwijzaad

1/4 tl kaneel

2 tl venkelzaad

2 tl korianderzaad

2 tl komijnzaad

1 tl chilipoeder of gedroogde chilivlokken

6 curry blaadjes

1 kopje bouillon

Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Olie

 

Garnering:

Platte peterselie, fijngehakt

Dikke yoghurt met Za'atar

 


BEREIDING

 

Rooster de specerijen in een droge koekenpan tot de geuren vrijkomen. Breng over naar een vijzel en maal de specerijen fijn.

 

Verwarm een beetje olie in de pan en bak het lamsvlees en de aubergine rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en bak vervolgens de uien tot ze zacht beginnen te worden, voeg dan de knoflook, specerijen en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuutjes. 

 

Doe alle ingrediënten in de pan en stoof op laag vuur in ongeveer 3 uur gaar. Bij bereiding in de slowcooker de bouillon achterwege laten en ongeveer 8 uur op low laten sudderen.

 

Breng de curry eventueel op smaak met wat peper en zout en voeg de fijngehakte peterselie toe. Serveer met een lepel dikke yoghurt.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0