Pineapple Pulled Pork


Pineapple Pulled Pork met pitabrood.
Pineapple Pulled Pork met pitabrood.

INGREDIËNTEN

 

750 gram procureur

2 rode uien

3 teentjes knoflook

3 cm gember

2 puntpaprika's (of 1 grote)

2 chipotle pepers (of 2 jalapeno pepers)

1 blikje mais

1 verse ananas 

1 1/2 kopje ananassap (opvangen tijdens het schoonmaken van de ananas)

1/2 kopje ketjap

2 el tomatenpuree

2 tl gemalen koriander

2 tl gemalen komijn

Bosje verse koriander

Bosuitjes

Peper, zout, limoensap en palmsuiker naar smaak

 


BEREIDING

 

De ananas schoonmaken en het sap opvangen, de helft van de ananas in kleine blokjes snijden. De andere helft wordt niet gebruikt. De paprika in ringetjes snijden, de pepers fijnsnijden en de gember raspen.

 

De uien snipperen, de knoflook persen en vervolgens bakken in een beetje olie. Als de uien beginnen te kleuren de tomatenpuree en de koriander en komijn toevoegen, even kort bakken. Het ananassap en de ketjap toevoegen en wat versgemalen peper en zout. Daarna het vlees, de pepers, gember, mais en paprika toevoegen en alles goed door elkaar mengen. Op een zacht vuurtje in 3-4 uur gaar stoven, of 6-8 uur in de slowcooker low.

 

Ondertussen de bosuitjes in ringetjes snijden en de koriander fijnhakken.

 

Daarna het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar trekken en terug in de saus doen. Op smaak brengen met limoensap en eventueel wat palmsuiker, peper en zout. De ananas, bosuitjes en koriander erbij doen en nog even door laten warmen.

 

Lekker met tortilla's, rijst of platbrood.


Reactie schrijven

Commentaren: 0