Kare Ajam


Kare Ajam met bami, ei en zoetzure komkommer.
Kare Ajam met bami, ei en zoetzure komkommer.

INGREDIËNTEN

 

1 kip of  6 kippenbouten/dijen/pootjes
3 rode lomboks of 5 rawit
2 uien
2 teentjes knoflook
3 cm verse gember
2 cm verse koenjit of 1 tl poeder (kurkuma/koenjit)

2 schijfjes laos

1 tl koriander (ketoembar)

1 tl trassi pasta

5 geroosterde kemirienoten (of 3 tl kemiriepasta)

1 stengel sereh (citroengras)

3 daun djeroek poeroet (limoenblad)

2 daun salaam (Indische laurier)
1/2 blok santen opgelost in een kopje water (of 1 pakje kokosmelk)
1 el gula djawa/palmsuiker


BEREIDING


De kip in stukken verdelen.

 

In een vijzel of blender de pepers, uien, knoflook, gember, koenjit, ketoembar, trassi en kemirienoten tot een pasta malen.

De boemboe goudbruin bakken in wat olie tot de geuren vrijkomen.

 

De kip, gekneusde sereh, laos, gula djawa, daun salaam en djeroek in de boemboe leggen. Daarna een kopje water en de santen toevoegen en op laag vuur laten sudderen tot de kip gaar is en de smaken goed zijn ingetrokken.

 

Bij bereiding in de slowcooker de santen toevoegen aan de boemboe zonder water, ongeveer 3-4 uur op low laten sudderen


Commentaar schrijven

Commentaren: 0