Babi Ketjap


Babi ketjap met witte rijst, atjar ketimoen en sambal.
Babi ketjap met witte rijst, atjar ketimoen en sambal.

INGREDIËNTEN

 

750 gram varkensvlees in blokjes gesneden

2 uien

2 teentjes knoflook

1 rode peper (of 1 theelepel sambal)

3 cm gember, geraspt 

2 schijfjes laos

1/2 kopje ketjap

1/2 kopje water

2 tl komijn

1/2 el koriander 

1-2 tl 5-spice

1 steranijs 

1 eetlepel palmsuiker

Versgemalen zwarte peper en citroensap naar smaak

 

 


BEREIDING


Maak een boemboe van de rode peper, ui, knoflook en gember. Voeg de koriander en 5-spice toe en bak het mengsel aan in een scheutje olie. Laat het mengsel afkoelen en voeg de ketjap en het water toe, meng het vlees er doorheen en laat het minimaal een uur marineren .

 

Het mengsel in de pan doen dan de overige ingrediënten toevoegen, laat het vlees op zacht vuur ongeveer 2 uur stoven.

Het laatste halfuur zonder deksel op de pan zodat de saus in kan koken.

 

Het gerecht kan ook in de slowcooker bereid worden, dan het water in de marinade achterwege laten. Ongeveer 5-6 uur op low in de slowcooker verwarmen. 


Commentaar schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Zwart Zaad Olie (woensdag, 21 september 2016 14:37)

    Great post with very useful information to all thanks for sharing with all of us. I like it very much.

  • #2

    Jay Bee (woensdag, 21 september 2016 17:39)

    Thank you!

  • #3

    Hans (vrijdag, 30 juni 2017 12:34)

    Hmmmmm, we hebben heerlijk gegeten!