Ajam Goreng Ketjap met Snijbonen


Ajam Goreng Ketjap met snijboontjes, bami en zoeture komkommer.
Ajam Goreng Ketjap met snijboontjes, bami en zoeture komkommer.

INGREDIËNTEN

 

6 drumsticks

400 gram snijbonen

1 rode paprika

3 sjalotten

1/2 kopje ketjap manis

1/2 kopje water

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel oestersaus

2 eetlepels gembersiroop

1 theelepel ketoembar

1 theelepel djinten

2 rawit

1 ui

2 tenen knoflook

4 cm gember

 


BEREIDING


Maak een boemboe van de rawit, ui, knoflook en gember. Voeg de ketoembar en djinten toe en bak het mengsel aan in een scheutje olie. Als de geuren goed vrij komen de ketjap, sojasaus, oestersaus, water en gembersiroop toevoegen. Goed mengen en de marinade af laten koelen.

 

Marineer de kip minimaal een uur in de helft van de marinade. Leg de drumsticks in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 25 minuten in een oven van 200C. Daarna eventueel een paar minuutjes onder de grill voor een krokant korstje.

 

Maak de snijboontjes, paprika en sjalotjes schoon? De snijbonen in ruitjes snijden en de paprika en sjalotjes in dunne plakjes schaven.  Stoof de boontjes, paprika en sjalotjes in de andere helft van de marinade in ongeveer 20 minuutjes gaar.

 

Het gerecht kan ook in de slowcooker bereid worden, dan het water in de marinade achterwege laten en alles tegelijk in de slowcooker doen. ongeveer 3-4 uur op low in de slowcooker verwarmen. Daarna de kip eventueel een paar minuutjes onder de grill voor een krokant korstje.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Lonn (maandag, 18 november 2019 11:20)

    Moeten de noodlening apart klaargemaakt worden of kunnen deze ook in de slowcooker?

  • #2

    Lonn (maandag, 18 november 2019 11:21)

    Noodles bedoel ik..