Tom Kha Kai, Thaise Kippensoep


Tom Kha Kai, Thaise kippensoep met kokosmelk.
Tom Kha Kai, Thaise kippensoep met kokosmelk.

INGREDIËNTEN

 

Bouillon

750 ml dikke kokosmelk

750 ml water

2 kippenpoten

4 (Thaise) sjalotjes, gesnipperd

2 teentjes knoflook

4 cm gember, geraspt

2 schijfjes laos

2 sereh stengels, gekneusd

4 limoenblaadjes

2 daun salaam

2 rode pepers, in ringetjes

2 wortels, in plakjes

4 korianderwortels

200 gram paddenstoelen (shiitake, oesterzwammen of eringi), in plakjes

2 eetlepels vissaus

Limoensap naar smaak

Palmsuiker naar smaak

Peper en zout naar smaak

 

Garnering

Thaise basilicum

Koriander

Partjes citroen

Sriracha


BEREIDING

Eerst een kippenbouillon trekken van het water, kippenbouten, 1 wortel, sjalotten, citroengras, gember, laos, rode peper, knoflook, daun salaam, limoenblad en de koriander wortels. Dit een paar uur op,laag vuur laten trekken. Daarna de bouillon zeven, de kippenpoten af laten koelen en het vlees plukken.

 

Het kippenvlees aan de gezeefde bouillon toevoegen en mengen met de kokosmelk. Op smaak brengen de vissaus, palmsuiker en het limoensap, eventueel nog wat peper en zout toevoegen. 

Voeg de paddenstoelen toe en schijfjes wortel. Laat alles nog zo'n 20 tot 30 minuten op laag vuur koken.

 

De soep in een kom scheppen en garneren met wat blaadjes koriander en Thaise basilicum. Serveer er nog wat citroen/limoen partjes en rode pepersaus (sriracha) bij.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0