Marokkaanse Citroenkip


Marokkaanse Citroenkip met een stamppotje van zoete aardappel, rucola en feta.
Marokkaanse Citroenkip met een stamppotje van zoete aardappel, rucola en feta.

INGREDIËNTEN

 

1 hele kip of een kilo drumsticks

2 uien, gesnipperd

4 tenen knoflook, fijngehakt

½ chilipepertje, fijngehakt

2 tl komijn

1 tl kaneel

1 plukje saffraan of 2 tl kurkuma

3 cm verse gember

1 citroen, in plakjes (of twee ingelegde citroenen in reepjes)

Handje peterselie, fijngehakt

Handje koriander, fijngehakt

Kopje bouillon

Zeezout, vers gemalen peper, citroensap en honing naar smaak

Olie

 


BEREIDING


Meng de knoflook, chilipeper, gember, kurkuma, komijn, kaneel, zout en peper met een beetje olie en wrijf de kip er mee in. Dek af met folie en laat een paar uur marineren in de koelkast. Laat ondertussen de saffraan weken in een kopje bouillon.

Bak de kip rondom bruin in een beetje olie. Haal de kip uit de pan en bak de uien in het achtergebleven bakvet tot ze beginnen te kleuren.Giet daarna de saffraan bouillon in de pan.

Leg de kip in de bouillon en leg de schijfjes citroen er bovenop.

Stoof de kip in ongeveer een uur op laag vuur gaar, of gedurende 4-5 uur op low in de slowcooker. 

 

Haal de kip uit de pan. Meng de helft van de koriander en peterselie door de saus, breng op smaak met peper, zout, honing en wat citroensap.

 

Schep de saus over de kip en strooi de rest van de peterselie en koriander er overheen.

 

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0