Rode linzensoep met tomaat, paprika en kokosmelk.


Rode linzensoep met tomaat, paprika en kokosmelk.
Rode linzensoep met tomaat, paprika en kokosmelk.

INGREDIËNTEN

 

1 kopje rode linzen

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

8 tomaten, in blokjes

2 rode puntpaprika's, in blokjes

2 el tomatenpuree

2 tl komijnpoeder

2 tl korianderpoeder

1 liter groentebouillon

150 ml kokosmelk (of kookroom)

Vers gemalen zwarte peper en harissa naar smaak

Handje fijn gehakte peterselie

 


BEREIDING


De ui samen met de blokjes paprika in een beetje olie aanbakken. Als de ui zacht is de tomatenpuree, knoflook, komijn en koriander toevoegen en even meebakken. 

 

De linzen, tomaten, bouillon en kokosmelk toevoegen en zo'n 3-4 uur op low laten pruttelen. Of een uurtje op laag vuur.

 

De soep kort pureren en op smaak brengen met harissa en zwarte peper, op het laatste moment de peterselie toevoegen.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0