Aziatische varkenshaas pakketjes


Aziatisch gemarineerde varkenshaas met bosuitjes, komkommer en Pekingeend wraps.
Aziatisch gemarineerde varkenshaas met bosuitjes, komkommer en Pekingeend wraps.

INGREDIËNTEN

 

Marinade/saus:

1/2 kopje ketjap manis

1/2 kopjes gembersiroop

1/2 kopje kikoman sojasaus

2 teentjes knoflook, geraspt

3 cm gember, geraspt

2 sjalotjes, geraspt

1 rode peper, fijn gehakt

2 theelepels korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel gemberpoeder

 

Overige ingrediënten:

Varkenshaas

Sesamzaadjes

Reepjes komkommer

Reepjes bosuitjes

Pekingeend wraps

 

 


BEREIDING

 

De ingrediënten voor de marinade/saus mengen. De varkenshaas insmeren met een paar eetlepels van de saus en gedurende een paar uur (liefst overnacht) laten marineren. 

 

De rest van de saus in een pannetje verwarmen en in laten koken tot het stroperig begint te worden. Af laten koelen.

 

De oven voorverwarmen op 180C en de varkenshaas gedurende 30 minuten bakken.

 

De bosuitjes en komkommer in dunne reepjes snijden en de sesamzaadjes kort roosteren.

 

Het vlees in dunne plakjes snijden, besprenkelen met een beetje saus en er wat sesamzaadjes en bosuitjes over strooien.

 

De wraps vullen met wat vlees, reepjes bosui en komkommer en wat extra saus. Dicht vouwen en smullen maar.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0