Griekse Lamsstoofpot


Griekse lamsstoofpot met Tzatziki en Griekse salade.
Griekse lamsstoofpot met Tzatziki en Griekse salade.

INGREDIËNTEN

 

750 gram lamsvlees (schouder)

3 rode uien

4 teentjes knoflook

3 rode puntpaprika's

2 winterwortels

4 tomaten

2 portobello's of 250 gram champignons

1 prei

4 takjes oregano

2 el tomatenpuree

2 el ajvar
2 el paprikapoeder

1 kopje bouillon
1/2 bosje platte peterselie

Handje kalamata olijven

Vers gemalen zwarte peper en zout

Citroensap

 


BEREIDING

 

Het vlees in blokjes snijden en kruiden met peper en zout. Een beetje olie in een pan verhitten en het vlees rondom bruin bakken.

 

Ondertussen de uien snipperen, de knoflook persen, en de paprika, tomaat en wortel in blokjes snijden.

Als het vlees bruin is de uien, knoflook en tomatenpuree even mee laten bakken. Daarna de wortel, paprika, ajvar, paprikapoeder, bouillon, flink wat versgemalen zwarte peper en de takjes oregano toevoegen.

 

Op laag vuur ongeveer twee uur laten stoven of 6 uur op low in de slowcooker (helft van het vocht gebruiken). 

 

Ondertussen de prei in ringetjes snijden en de champignons in plakjes. Deze het laatste half uur aan de stoofpot toevoegen.

Eventueel op smaak brengen met wat peper, zout en citroensap.

 

De peterselie fijn hakken en de olijven in ringetjes snijden, net voor het serveren door de stoofpot roeren.

 

Lekker met pitabrood, tzatziki en een Griekse salade.

 

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0