Ikan Bali Dua


Ikan Bali Dua, kabeljauw in pikante ketjapsaus met limoenrijst en paksoi.
Ikan Bali Dua, kabeljauw in pikante ketjapsaus met limoenrijst en paksoi.

INGREDIËNTEN

 

500 gram kabeljauwfilet

2 sjalotten

1 teentje knoflook

1 rode peper of 1 eetlepel sambal
2 cm verse laos (of 1 tl laos poeder)

2 cm verse gember (of 1 tl gemberpoeder)

1 tl gula djawa of palmsuiker

4 eetlepels ketjap manis of medja

Sap van 1/2 citroen

Zout en peper naar smaak
Olie

 


BEREIDING

 

De sjalotten in dunne ringetjes snijden. Maak een boemboe van de knoflook, rode peper, gember en laos. 

De visfilets met wat zout, peper en citroensap inwrijven en even laten marineren. In een pan een beetje olie verhitten en de filets aan beide kanten kort bakken. Haal de vis uit de pan en in de achtergebleven olie de sjalotten bakken tot ze zacht beginnen te worden, daarna de boemboe toevoegen en bakken tot de geuren vrij beginnen te komen. De ketjap toevoegen en de saus op smaak brengen met suiker, citroensap, zout en peper. De vis in de saus leggen en stoven tot het gaar is.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0