Daging Smoor


Daging Smoor met basmati rijst en een roerbakschotel met spinazie, ui, champignons en knoflook.
Daging Smoor met basmati rijst en een roerbakschotel met spinazie, ui, champignons en knoflook.

INGREDIËNTEN

 

500 gram rundvlees

1/2 kopje water
3 schijfjes laos

2 daun salam

2 stengels sereh

1 tl nootmuskaat

6 eetlepel ketjap manis/medja
3 uien

3 teentjes knoflook

4 geroosterde kemirienoten

1 tl trassi pasta

1 tl asem pasta

1 tl sambal

4 cm gember

Olie

 


BEREIDING

 

Maak een boemboe van de uien, knoflook, kemirienoten, trassi, asem, sambal en gember. Het vlees in blokken snijden en mengen met de boemboe en een paar uur laten marineren. 

 

Bak het vlees in een beetje olie aan tot het rondom bruin gebakken is en de geuren van de boemboe vrijkomen. Kneus de sereh stengels en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe.

 

Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 uur gaar, of gedurende 6-8 uur in de slowcooker. Laat de saus indien nodig met het deksel van de pan inkoken tot er een stroperige saus overblijft.


Commentaar schrijven

Commentaren: 0