Daging Smoor


Daging Smoor met basmati rijst en een roerbakschotel met spinazie, ui, champignons en knoflook.
Daging Smoor met basmati rijst en een roerbakschotel met spinazie, ui, champignons en knoflook.

INGREDIËNTEN

 

600 gram rundvlees

3 uien

3 teentjes knoflook

4 geroosterde kemirienoten

1 tl trassi pasta

1 tl tamarinde pasta

2 tl sambal

4 cm gember, geraspt

3 cm laos, in schijfjes

2 daun salam

2 stengels sereh

1 tl nootmuskaat

 

 

75 ml ketjap manis

75 ml water

Olie

 


BEREIDING

 

Doe de uien, knoflook, kemirienoten, trassi, tamarinde, sambal en gember in de blender of cobek en maal het tot een boemboe. Het vlees in blokjes snijden en mengen met de boemboe, laat het een paar uur marineren. 

 

Bak het vlees in een beetje olie aan tot het rondom bruin gebakken is en de geuren van de boemboe vrijkomen. Kneus de sereh stengels en voeg ze samen met de daun salam, nootmuskaat, ketjap en water toe.

 

Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 a 3 uur gaar. Verwijder de sereh stengels en de daun salam. Laat de saus indien nodig inkoken tot er een stroperige saus overblijft.


Slow Cooker:

Bij bereiding in de slow cooker het water achterwege laten. Het vlees 10-12 uur op low verwarmen. Het laatste uur verwarmen zonder deksel op de pan zodat de saus in kan dikken. Eventueel op het vuur in laten koken als er te veel vocht aanwezig is.

 

Instant Pot:

Bij bereiding in de Instant Pot het vlees in een beetje olie in porties op de Sauté stand aanbakken. De overige ingrediënten toevoegen. Druk op Cancel om het bakproces te stoppen. Doe het vlees terug in de pan en de overige ingrediënten. Vergrendel de pan en sluit het ventiel, stel de IP in op High Pressure voor 45 minuten.

 

Laat na afloop van het kookprogramma de druk langzaam teruglopen (NPR). Maak de pan open als het ventiel naar beneden is gezakt.

 

Eventueel de saus nog in laten koken op de Sauté stand.


Reactie schrijven

Commentaren: 0