Pompoen/Wortelsoep met Paksoi


Pompoen/Wortelsoep
Pompoen/Wortelsoep

INGREDIËNTEN

 

Soep:

1 (fles)pompoen

1 winterwortel

1 ui

2 teentjes knoflook

2 rode pepertjes

1 daun salaam

2 schijfjes gember

4 korianderwortels

1 eetlepel ketoembar

1 eetlepel djinten

2 theelepels kurkuma

1 theelepel cayennepeper

Groente bouillon, ongeveer 1,5 liter

 

Garnering:

Kokosmelk (of kookroom/yoghurt)

Peper en zout naar smaak

Paksoi

Koriander (of peterselie)

 


BEREIDING

 

Wortel, pompoen en ui in stukjes snijden en de knoflook raspen. In een beetje de olie de uien, knoflook en specerijen kort aanbakken. Daarna de pompoen, wortel, pepertjes, salaam, gember, korianderwortels en bouillon toevoegen.

 

Ongeveer een uur op laag vuur laten trekken of 4-6 uur op low in de cooker. De pepertjes, salaam, korianderwortels en gember verwijderen en de soep pureren. Op smaak brengen met wat kokosmelk, peper en zout.

 

De paksoi in repen snijden en de koriander fijn hakken, toevoegen aan de gepureerde soep en nog ongeveer 15-20 minuten verwarmen.

 


Commentaar schrijven

Commentaren: 0