Mexicaans rundvlees


Mexicaans rundvlees met cornbread en nacho's.
Mexicaans rundvlees met cornbread en nacho's.

INGREDIËNTEN

 

750 gram rundvlees

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geperst

1 grote rode puntpaprika, in reepjes

3 tomaten, in blokjes

2 rode pepers

2 chipotle pepers of jalapeno pepers, fijn gehakt

1 blikje tomatenpuree

2 el paprikapoeder

1 el gedroogde oregano

2 tl cacaopoeder 

2 tl komijn

2 tl koriander

1 tl chilipeper

1/2 tl piment

1/2 tl venkelzaad

Blikje mais

Blikje zwarte bonen

Kopje bouillon

Citroensap, zout en peper naar smaak

Bosje koriander, peterselie en bosuitjes


BEREIDING

 

Een mengsel maken van de specerijen en daarmee de riblap insmeren, even in laten trekken en dan in een beetje olie aanbraden. De uien, knoflook en tomatenpuree even mee laten bakken. Daarna de overige ingrediënten toevoegen en 3 uur op laag vuur laten stoven of 8 uur op low in de slowcooker.

 

Vlees uit te pan halen en uit elkaar trekken. Terug in de pan doen en nog wat extra gehakte koriander, peterselie en bosuitjes toevoegen. Op smaak brengen met wat citroensap en eventueel wat zout en peper.


Reactie schrijven

Commentaren: 3
  • #1

    Conny (maandag, 20 juni 2016 15:43)

    Het was verrukkelijk!

  • #2

    Jose (maandag, 12 februari 2018 22:52)

    Wat een leuke site heb je, ik ga zeker het een en ander uitproberen. Deze gaat boven aan het lijstje. Dankjewel!

  • #3

    Ingrid (vrijdag, 17 augustus 2018 18:22)

    Wat een heerlijke stoofpot, bedankt voor het recept!